ARTYČOK KAPSLE

21.11.2011 14:40

ARTYČOK KAPSLE

Novinkou v našich produktech, které vyrábí firma SEVAK star s.r.o. jsou Artyčok kapsle.

Artyčok je bylina pocházející pravděpodobně z Malé Asie, v Čechách známá již v 16. století. Jeho pozitvní účinky zdokumentoval ale již  Aristotelův žák ve 4. stel. př. Kr. Ve starém Římě byly důležitým jídlem při hostinách pro dobrý účinek na trávení. Ještě v XVII. století se artyčoky využívaly jako prostředek schopný "vyléčit žloutenky, otoky, bolesti v kloubech a čistit játra a ledviny". V roce 1933 vědecký výzkum potvrdil, že zvyšuje produkci žluči v játrech a podporuje její vylučování do dvanáctníku. V současné době se tato rostlina díky své vsoké účinnosti a širokému spektru působení stala jednou z nejčastěji používaných v přírodní medicíně.

Artyčoky jsou bohaté na vitamíny (A, C, B1, B2), obsahují kofeinové kyseliny a jejich deriváty, flavonoidy a hořčiny. Za svůj léčivý účinek vděčí především hlvaní obsahové účinné látce - cynarinu. Kromě toho dále obsahuje bílkoviny, sacharidy, kyselinu askorbovou, karotenoidy. Vysoká koncentrace inulinu je důležitá při jeho zařazení do jídelníčku u pacientů s diabetem.

Použití: Má příznivý vliv na funkci jater, zejména podněcuje vylévání žluči z jater do dvanácterníku, povzbuzuje trávení tuku, snižuje hladinu cholesterolu, chrání tělo před působením ledvinových toxinů. Má čistící schopnost, proto je vhodným doplňkem při detoxikaci organismu. Působí pozitivně při cukrovce.

Objednávejte v našem e-shopu.